icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Tips voor een fijne dressuurproef!

Tips voor een fijne dressuurproef! 

De juryleden van de dressuur tijdens de onderlinge wedstrijd 7 september zijn Naomi en Zahra Verbunt. Zij geven je 6 tips voor een goede dressuurproef.
 
Naomi:
•⁠ ⁠Adem bewust: Adem een paar keer diep in en uit voor je je proef je begint. Soms krijg je (on)bewust last van wat spanning, en dat voelt je paard/pony ook! Als je een paar keer goed en rustig uitademt, komen jullie beide weer tot rust.
 
•⁠ ⁠Gebruik de tijd tussen de oefeningen wijs: rijdt goed de hoeken in en gebruik de lijntjes die niet op je protocol genoemd staan om de basis te checken. Zit je zelf ontspannen? Loopt je paard/pony correct (recht/buiging, over zijn rug en in het juiste ritme)?
 
•⁠ ⁠Voel je niet gehaast: probeer niet zo snel mogelijk te beginnen wanneer de jury de bel luidt of zijn hand op steekt! Rijd gerust nog een volte, je hebt de tijd!
 
 
Zahra:
•⁠ ⁠Met een mislukte oefening is niet je proef verprutst: als er een oefening niet zo lekker gaat, probeer dan te blijven ontspannen. Er komen nog een boel onderdelen! Dit ene cijfertje maakt niks uit.
 
•⁠ ⁠Goede voorbereiding is het halve werk: rijd je proef thuis al een aantal keer helemaal door zodat je goed voorbereid op pad gaat! Dit geeft je rust en structuur in je proef. Ook al versta je je voorlezer even niet, jij weet wat je moet doen!
 
•⁠ ⁠Ga tijdens je losrijden niet heel anders rijden dan thuis: je paard/pony voelt het verschil. Probeer thuis een warming-up te vinden die goed bij jullie past en probeer dit ook te doen op wedstrijd. Hierdoor komt de opwarming ook voor je paard/pony bekend voor.